منتدي رامي مجد ترحب بالساده الزائرين واهلا وسهلا ومرحبا بكم في منتديshababnt.gid3an.com
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
الاخبار العالميه
الجزيرة:
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 9 عُضو.
آخر عُضو مُسجل هو hamoudex-94 فمرحباً به.

أعضاؤنا قدموا 366 مساهمة في هذا المنتدى في 353 موضوع
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 1 عُضو حالياً في هذا المنتدى :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 1 زائر

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 6 بتاريخ السبت يناير 07, 2023 11:05 pm
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
ramy magd - 272
حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور Vote_rcapحلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور Voting_barحلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور Vote_lcap 
man - 67
حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور Vote_rcapحلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور Voting_barحلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور Vote_lcap 
shark - 28
حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور Vote_rcapحلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور Voting_barحلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور Vote_lcap 
HaRd TiMeS - 1
حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور Vote_rcapحلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور Voting_barحلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور Vote_lcap 
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit      

https://shababnt.gid3an.com

قم بحفض و مشاطرة الرابط على موقع حفض الصفحات
قاطعوا المنتجات الدنماركية

 

 حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ramy magd

ramy magd


عدد المساهمات : 272
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 16/04/2010
العمر : 35

حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور Empty
مُساهمةموضوع: حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور   حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور Icon_minitimeالأربعاء أبريل 21, 2010 12:52 am


حلويات الشيف حسن خطوه
بخطوه بالصور

******************





حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور QFwPuN09191033





حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور 1HI1P709191034


حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور QBleLe09191027


البسبوسه

طبعا
دي طريقة الشيف حسن في برنامج من كل بلد اكله على قناة الاسره
والطفل

والمقادير للاسف بالجرام ومش عارفه هي كام بالكوب وطعمها زي بتاعة
المحلات بالزبط

900جم سميد سايب مش اللي بيجي اكياس للبسبوسه جاهز_450جم
سكر+300جم ماء+125 جم شربات تقيل

وقال اللي عايز يضيف سمنه يضيف انا اضفت
طبعا لانها بتدي طعم تحففففه للبسبوسه اضفت للمقدار ده 4 م سمن بلدي

نقلبهم
كويس جدااااااا هتكون مرمله شويه مش سايله نفردهم في صينيه مدهونه زبده اوسمن وتخبز
في فرن 160 لمدة نص

ساعه

الشربات(الشيره)

كيلو سكر+كيلو ماء
+فانيليا على النار واول ما يغلي نعصر نص ليمونه وبيكون خفيف شويه بين الميه
والعسل

نسقي البسبوسه ونلااااااااااااحظ الشربات سخن والبسبوسه كمان
سخنه

المقدار ده عمل لي الصينيتين اللي في الصوره يعني تقدروا تقسموا
المقدار


*********************************************


حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور 93حلويات المولد
النبوي
حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور 93


بعد غياب معلش أعذروني مشغولة في الشغل في البيت

المهم اليوم شفت حلقة الشيف حسن و عمل مجموعة من حلويات المولد
و بصراحة
حسيت ان ممكن الناس تعملها في البيت انا عن نفسي لسا مجربتش بس ممكن انتوا تستفيدوا
و تجربواحلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور 20


1- الملبن


حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور A100


1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل
جلوكوز
75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو
روح الورد أو ماء زهر

الطريقة

نذوب الماء مع السكر علي
النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش
غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و
العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2
ساعة الشيف قال موضوع التقليب دا مهم
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء
الورد و لو عايزينوا ملبن ملون ممكن نضيف اي لون
المهم نعرف ان الملبن استوي
لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا
و نكون
محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة
بالسكر البودرة و لو عايزين تضيف مكسرات ممكن نضيفها اثناء الصب
حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور A220

يا رب تكونوا فهمتوا مني


***********************************
جلاتين ملون


حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور A101


حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور A104


حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور A102
1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
50
جم جلاتين بودر (ملعقة كبير) نذوب في ماء دافي علي النار
ملعقة صغير ملح
ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد
لون أحمر مع روح الفراولة لعمل لون
أحمر
لو اصفر مع روح الاناناس لعمل لون صفر



الطريقة


نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو
نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم
نضيف الجلاتين المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب
بضرب سالك لازم خليط الجلوكوز و السكر يكون بيغلي عند أضافة الجلاتين
لما يتخن
معانا نضيف ملح اليمون و روح الفرولة و لون الاحمر



و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر
كتير أو سكر سنترفيش و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر سنترفيش
************************************************ الدومية
الحمراء بالبندق

/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل
جلوكوز
75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء
50جم جلاتين بودر مذوب في ماء دافي علي
النار
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر
لون
أحمر
الطريقة

نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما
يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق
تم نضيف النشا المذوبة مع الماءثم الجلاتين علي خليط السكرو الماء و العسل مع
استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة
الشيف قال موضوع التقليب دا مهم
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و
لون الأحمر
المهم نعرف ان الدومية استويت لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و
تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا
و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف تضيف
مكسرات (بندق أو سوداني أو فسدق) اثناء الصب
نتركها تبر د و تقطع

هوا
بيكون عامل ذي الملبن بس لونة أحمر و مش مرشوش سكر

حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور A220فخفاخينا

هي حلوي شكلها مشل السويسرول الطبقة ا لخارجية قمر الدين و داخلها
جوز هند و مجسرات و اوقات يكون جوش هند مع جلا تين
ملون



1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل
جلوكوز
200 جوز هند
100جم فسدق
50 ججم سيرب تقيلمقود (2كوب سكر +كوب ماء
مع ليمونة بعد الغليا
5 جم فانليا
ورقة قمر
الدين

الطريقة
1- نضع السيرب الثقيل مع الفسدق و
نقلبهم
2- نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز
و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف جوز الهند علي
خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك لما يتخن معانا نضيف
فانليا
3- ندهن الرخامة زيت خفيف ثم نفرد علية هذا الخليط بالنشابة مدهونة زيت
و بععدين نشيلة و نضع هذا الخليط بعد الفرد علي ورقة قمر الدين و بعدين نضع علي
الجوز هند شريط من خليط الفسدق و لفة زي السويسرول و يترك يبرد ويقطع بسكين منشاري

المهم نعرف ان الملبن استوي لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي
عجينة بلح الشام كد ا

شكلة زي دا بس الطبقة الخارجية بتكون قمر الدين و جوا
بيكون الجوز هند و الفسدق

حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور A715




************************************************** *
يا رب
تكونوا فهمتوا الشرح و كل عام و انتم بخير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» موسوعة حلويات الشيف أسامة السيد بالصور
» حلويات الشيف اسامه الجزء السادس
» الفراخ المشوية على طريقة الشيف يسري بالصور من مطبخي + الأرز بالخلطة بطريقتي
» وصفات الشيف حسن ، مخبوزات الشيف حسن ، برنامج من كل بلد أكله ، الشيف حسن
» بسبوسة الشيف حسن مع الصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: منتديات المطبخ والتغذيه :: الشيف حسن-
انتقل الى: