منتدي رامي مجد ترحب بالساده الزائرين واهلا وسهلا ومرحبا بكم في منتديshababnt.gid3an.com



 
الرئيسيةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
الاخبار العالميه
الجزيرة:
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 9 عُضو.
آخر عُضو مُسجل هو hamoudex-94 فمرحباً به.

أعضاؤنا قدموا 366 مساهمة في هذا المنتدى في 353 موضوع
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 1 عُضو حالياً في هذا المنتدى :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 1 زائر

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 5 بتاريخ الأربعاء أبريل 06, 2011 2:01 am
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
ramy magd - 272
 
man - 67
 
shark - 28
 
HaRd TiMeS - 1
 
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية delicious  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية stumbleupon  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية slashdot  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية yahoo  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية google  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية blogmarks  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية live      

http://shababnt.gid3an.com

قم بحفض و مشاطرة الرابط على موقع حفض الصفحات
قاطعوا المنتجات الدنماركية

شاطر | 
 

 الفراخ المشوية على طريقة الشيف يسري بالصور من مطبخي + الأرز بالخلطة بطريقتي

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ramy magd

avatar

عدد المساهمات : 272
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 16/04/2010
العمر : 29

مُساهمةموضوع: الفراخ المشوية على طريقة الشيف يسري بالصور من مطبخي + الأرز بالخلطة بطريقتي   الأربعاء أبريل 21, 2010 1:05 am

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

ازيكم يا بنوتات يا حلوين

جبتلكم
النهاردة فراخ مشوية على طريقة الشيف يسري شفتها على قناة الحياة
من أسبوعين
تقريباً
ودخلت دماغي أوي
وقررت اني أعملها في أقرب فرصة
وفعلا عملتها
وطلعت تحفة

المقادير

فرخة كاملة

1/2 كوب زبدة
2 ملعقة كبيرة زعتر
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون ( ليمونة
كاملة كبيرة)
بشر ليمونة
كسبرة ناشفة
بهارات
ملح وفلفل

هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة
بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights
113KB.


نجيب الفرخة ونغسلها كويس أوي
وانا هنا جبت فرخة
بلدي لأني بحب الفراخ البلدي جدا
بس براحتك لو بتحبي الفراخ البيضا مفيش
مشكلة
بس الفرخة تكون صغيرة مش كبيرة
علشان مايكونش فيها دهون وكمان تستوي
بسرعة
ونفصل الجلد عن اللحم

هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة
بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights
65KB.


هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة
بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights
56KB.


بعد كده نعجن الحشوة مع بعضها
وعلى فكرة بالنسبة
للناس اللي بتعمل ريجيم مايخافوش خالص من الزبدة اللي هتحشوا بيها الفراخ
هي
هتدي لون ذهبي بس للجلد من بره
وهتسيح وهتنزل كلها مع الصوص
وممكن تكبيها بعد
ما الفرخة تستوي
غير كده احنا بنشيل جلد الفراخ عند الأكل

هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة
بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights
85KB.


بعد كده نجيب صينية نخرط فيها بصلة كبيرة
وتكون
متبلة بالملح والفلفل
وممكن نحط عليها أعواد زعتر

هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة
بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights
127KB.


بعد كده نتبل الفراخ ونحشيها بالحشوة من جوا
مابين
الجلد واللحم
ونكتفها كويس جدا
نلف الجناح من ورا عكسي
والوراك ممكن
ندخلها في الفرخة نفسها او نلفها بخيط دوبارة
ونحطها فوق البصل في النصف

هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة
بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights
114KB.


ندخلها فرن يكون متسخن قبل كده ونسيبها لمدة 10 دقائق
على نار عالية
ونخرجها تاني نلفها بورق سيلفر

هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة
بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights
119KB.



هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة
بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights
134KB.


بعد كده ندخلها الفرن على نار متوسطة
نسيبها لمدة
نصف ساعة
وبعدين نهدي عليها النار ونسيبها تستوي براحتها ع الهادي

بعد
كده نعمل الأرز
وانا الحمد لله بعمل رز بالخلطة حلو أوي
نقول بقا
الطريقة

أنا أخدت الكبدة والقناصة والقلب بتاع الفرخة
قطعتهم قطع صغيره
اوي
وقطعت بصلة متوسطة
شوحتهم في الزبدة وشوية زيت ذرة صغيرين
( لازم تحطي
زيت علشان الرز مايلزقش منك )
وحطيت معاهم
زبيب
لوز مقطع (ممكن سوداني
مقشر بيكون أحلى واطعم)
معلقة كبيرة نعناع ناشف
معلقة كبيرة كركم
معلقة
كبيرة قرفة
ملح وفلفل
بقلبهم كويس وأحمرهم في الزبدة

هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة
بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights
96KB.


بعد كده بنضيف الرز للخلطة دي وبنكون ناقعينه شوية في
الميه

هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة
بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights
116KB.


بعد كده ضفت له الشوربة وسبته يستوي بالطريقة
العادية

بعد كده الفراخ استوت وطلعتها من الفرن وده كان شكلها

هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة
بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights
98KB.


وبعد ما الرز استوي
حطيت الرز على طبق سيرفيس
كبير
وصوص الفراخ من حواليه
وحطيت الفرخة في النصف
وده كان شكلها
النهائي

هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة
بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights
113KB.


وعلى فكرة انا نسيت ادهنها زبدة من فوق
لو كنت
دهنتها كان هيبقى لونها ذهبي أكتر من كده
معلش بقا دي اول مرة أعمل فيها فراخ
مشوية بالشكل ده
بس حقيقي طلعت تحفة
ريحتها كانت حلوة جدا جدا وهي في
الفرن
وطعمها كان يجنن
بشر الليمون مع الزعترمديها طعم جنان
جربوها وعلى
ضمانتي
وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
الفراخ المشوية على طريقة الشيف يسري بالصور من مطبخي + الأرز بالخلطة بطريقتي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: منتديات المطبخ والتغذيه :: الشيف يسري-
انتقل الى: